luni, 17 decembrie 2012

Tips & tricks about make-up

Buna dragilor,astazi am pregatit niste sfaturi si trucuri pentru voi.

Sprancenele:
Sigur multi ati auzit despre tehnica sprancenii care se masoara cu o pensula dinspre aripa nasului inspre radacina lui. De acolo se spune ca trebuie sa inceapa spranceana. FALS!
Fiecare are o diferita forma a nasului, unii au aripile nasului mai late in timp ce altii le au foarte apropiate, iar daca ne luam dupa forma nasului lor se vor alege cu niste sprancene ori prea departate ori prea apropiate.
Daca sprancenele sunt prea departate, ne dau impresia ca dosul nasului este mai lat, iar daca ele sunt prea apropiate ne dau impresia ca dosul nasului este foarte subtire. In acest caz cel mai indicat ar fi sa ne formam sprancenele dupa cat de gros sau subtire vrem sa ni se vada nasul.

Blush-ul:
O alta greseala pe care o intalnim des este pozitionarea blush-ului. Vedem foarte multi oameni care au aplicat blush-ul sub pometi in loc sa il aplice pe.
Dar nicidecum nu este greseala lor, deseori suntem sfatuiti sa zambim atunci cand ne este aplicat blush-ul, ceea ce nu este corect din cauza ca atunci cand nu mai zambim pometii nostrii se lasa odata cu blush-ul. Cel mai bine este sa aplicam blush-ul fara sa zambim, asa vedem mai bine unde se efectueaza aplicarea lui.

Machiajul in exces:
De cele mai multe ori se intampla sa accentuam in acelasi timp si ochii si buzele...prea mult.
Atunci cand intalnim o persoana, fie ea machiata, fie nu, primul lucru pe care il observam sunt ochii. Bineinteles ca nu este nimic daca ii scoatem in evidenta cu un machiaj strident, dar daca pe langa machiajul strident al ochilor folosim si un ruj la fel de strident este o problema! Deja ochii nostrii nu mai stiu unde sa se uite, ori la buze, ori la ochi, ori blush etc.. iar atunci este o problema. Nu vrem sa aratam ca un pom de Craciun.
Cand vrem sa accentuam mai tare buzele o lasam mai moale cu ochii, si invers, daca vrem un machiaj strident la ochi atunci folosim un ruj in nuanta nude. Aceasta greseala o intalnim mai ales la vedete, dupa cum o vedeti pe Audrey O'Day.

Un machiaj perfect!
Sigur ati observat si voi machiajul perfect pe care il au unele persoane si ati incercat sa faceti si voi unul care sa arate cat de cat bine si nu v-a reusit. Ori va cade excesul de fard pe fata, ori se imprastie la ochi, ori va murdariti..ei bine, pentru asta puteti folosi banda adeziva si pudra sub ochi pentru excesul de fard, pe care o inlaturati la sfarsit. Pentru a pozitiona bine banda adeziva va luati dupa linia imaginara a pleoapei inferioare. Veti fi uimiti de rezultat!

Blending brush!


Pensula pentru blending si putina exersare este tot ce aveti nevoie pentru un machiaj profesional. Aveti truse de pensule si va intrebati de ce nu va ies machiajele? Atunci probabil va lipseste pensula pentru blending. Aceasta se foloseste pentru a amesteca culorile intre ele, fara a se vedea acele dungi urate dintre culori. Aplicati cu o pensula plata fardurile, iar apoi cu o pensula de blending curata amestecati-le intre ele, o sa fiti uimite de rezultat.

Culori vibrante!
Culorile pe care tocmai le-ati aplicat vi se par sterse? Atunci sigur nu ati folosit un primer! Primerul este baza dinaintea machiajului si se aplica inainte de machiaj, acesta facand culorile sa para mai intense si de lunga durata. Un primer bun este cel de la Urban Decay, dar daca nu aveti fondurile necesare achizitionarii unui asemenea primer, puteti face unul chiar la voi acasa. Aveti nevoie de un primer pentru fata, baton corector si fond de ten. Le amestecati intr-un recipient mic si voila :)


Niciun comentariu:

Despre mine

Fotografia mea

Misteriossa Makeup blog greeneyessimonik